לכבוד שבת קודש • פשטידת קישואים ללא קלוריות וקרמבל מלוח

מירי זורגר No Comments on לכבוד שבת קודש • פשטידת קישואים ללא קלוריות וקרמבל מלוח

מתי אכלת בפעם האחרונה קרמבל מלוח או פשטידת קישואים דלת קלוריות? מתי הכנת רוטב בשמל? • מירי זורגר בשלושה מתכונים קלים וטעימים לשבת קודש • בתיאבון

צילום: קובי פינקלר
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

קרמבל מלוח

 

המצרכים:

 

300 גר' קמח

200 גר' חמאה

100 גר' גבינה צהובה

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

150 גר' בוטנים מלוחים

 

אופן ההכנה:

 

  1. במעבד מזון טוחנים את כל הרכיבים, ומשטחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  2. אופנים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות, למשך כ- 20 דק' או עד שמשחים.

 

 

פשטידת קישואים דלת קלוריות

המצרכים:

 

4 קישואים

2 קולרבי

1 בצל

1 בטטה

6 ביצים

3 כפות שמן

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

 

  1. מגרדים את הירקות על מגרדת דקה ומערבבים את כל הרכיבים.
  2. מכניסים לתבנית חד פעמית קטנה וגבוהה (20 X 15).
  3. אופים בתנור שחומם מראש ל – 180 מעלות למשך שעה וחצי.

 

 

רוטב בשמל

המצרכים:

 

50 גר' חמאה

50 גר' קמח

2 כוסות חלב

1 כוס שמנת מתוקה

100 גר' גבינה צהובה

100 גר' גבינת קשקבל

1 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

מעט אגוז מוסקט

 

אופן ההכנה:

 

  1. מבשלים ביחד בסיר את החמאה והקמח לקבלת רביכה.
  2. מוסיפים את החלב והשמנת וממשיכים לבשל עד להסמכה.
  3. מתבלים, ומוסיפים את הגבינות הקשות.
  4. מביאים את הרוטב לרתיחה.
  5. טועמים ומתקנים תיבול.


0 תגובות